lördag 21 mars 2009

STÄDNOJA

Nu har Rent hus dragit igång sin andra säsong, programmet som bygger på människors fascination för äckel, smuts och små otäcka skadedjur. Det är också en freak show, där man får träffa människorna som lever i sin egen skit. Oftast ligger det någon snyfthistoria bakom, det finns alltid en förklaring. Folk som har varit deprimerade, frun dog, de har skadat sig etc. Ett har de alla gemensamt, det har det fattigt, det är inga slott och herrgårdar vi får besöka precis.

Programmet bygger på en före och efter-dramaturgi, först älta äckel så mycket som möjligt, tillrättavisa den programmet handlar om, lära den att städa miljövänligt och sedan visa hur fint det blev efter städandet.

Sedan brukar det bli ett par presenter från tv4:s sponsorer också. Killen som badade i mjölkkartonger fick en micro, kvinnan som sovit på samma säng i 25 år (tillsammans med diverse ängrar) fick en ny säng. I senaste programmet pratades det så mycket om frånvaron av kvinnor som delvis en orsak till skiten i den finske mannens liv så att jag bara satt och väntade på att få höra någon säga:

"- Och här Lars får du en trevlig liten thailändska som ska hjälpa dig att hålla ordning i fortsättningen."

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Inga kommentarer: