tisdag 11 januari 2011

Fanfiction

Förra året skrev jag en fanfictionnovell om karaktären Eva i filmen Darling, en av mina absoluta favoritfilmer. Mycket tack vare att Eva är en så underbart känslobefriad och blasé person, bara det faktum att hon inte ler en enda gång i filmen gör mig förälskad. (Nåväl det rycker lite i mungiporna i en scen, men det finns inga bevis för att det är ett leende, det kan lika gärna vara gaser.)

Min text är en kort beskrivning av var hon befinner sig och vad hon gör tisdagen den 27 april 2010 och även om regissören och manusförfattaren till Darling, Johan Kling, kanske inte gillar det öde jag skänkt Eva hoppas jag att han tar min fanfictiontext som en stor komplimang.

Texten finns att läsa i antologin Vad gör de nu? och jag är skitstolt om man ska uttrycka det milt. (Weee! I'm published baby!) Boken är tjock, har bara hunnit läsa en bråkdel av texterna än men jag kan redan konstatera att jag är i gott sällskap.

Idag gjorde P3 populär en intervju med Alexander Kandiloros (red.), Elina Wessman och Petter Stenqvist om boken som går att lyssna på på på P3:s hemsida.


Marcus Josefsson har gjort den snygga illustrationen och yes, Eva är på smällen.Inga kommentarer: