fredag 30 juli 2010

Mickskuggor

Jag är i Stockholm sen i måndags. Då filmade vi första scenen till Sthlm Darling, webbserien jag och Adele gör som ska visas på QX i höst. Jag spenderar hela dagarna med att hålla i en mickbom och det går bra. Mycket bättre än jag trodde, jag förväntar mig en katastrof varje dag, men vi har klarat oss hittills. Skådespelarna är riktigt bra och vi har ett jättefint team, bilderna blir riktigt snygga också.

Jag har en fin liten Edirol R4-Pro och spelar in ljudet på. Den är riktigt trevlig. Är man van att spela in ljud på en zoom H4 så känns R4:an som att åka limo. Såg en limo igår förresten, en rosa. Annie sa att hon sett den på stockholmsveckan i Visby också och jag skrattade lite när jag tänkte på hur det sett ut när den åkte färjan med alla husvagnar. Fast så här i efterhand så är det kanske inget konstigt med det. En limosine på en gotlandsbåt, jaha.

Annars ser jag inte så mycket av stan, mest tunnelbanan och inspelningsplatserna. Vi har inte ens hunnit med att handla mat utan äter vår värdinna ur huset. Vilket inte är särskilt svårt då hon är ungkarl och kylen ser ut därefter.

Har inte lyckats bli helbitter än trots min roll som ljudtekniker. Funderade på hur det skulle vara ifall man alltid utgick från var man skulle få bäst ljud och sen fick kameran se till att undvika få mick i bild. Svindlande tanke, men jag antar att det hör till arbetet att man helst ska försvinna helt. Helst skulle man uppfinna osynliga mikrofoner.

måndag 19 juli 2010

Gotland

Är på ön igen, som varje sommar. Här har jag spenderat många somrar tillbaka, minns inte hur många. Vet att jag skrev en dikt på högstadiet (obligatorisk) om att jag cyklade till bungeviken och lyssnade på wattie buchans röst (sångaren i the Exploited) på min freestyle.

Här har jag också bott fyra år av mitt liv, det var här jag gick Filmgymnasiet och bestämde mig för att jag skulle jobba med film. Det var här jag tog körkort (det måste man ha om man ska jobba med film) och övningskörde ungefär 40 lektioner med en ganska elak körlärare som hette Annika.
Det är ungefär 9 år sen. Yade yada, tiden går.

torsdag 15 juli 2010

Konsten att avsluta ett mail

Slutskedet av förproduktionen av Sthlm Darling nu. Jag mailar som aldrig förr. Avslutar mail med "Vänliga hälsningar" och "Allt gott"

Jag har alltid tyckt det var svårt med avslutningsfraser till folk man inte känner, men övning ger färdighet. Gillar "Allt gott" men sen läste jag på twitter att det antagligen ingick i en slags hemlig redaktörsutbildning att avsluta mailen så. Hm. Men mvh är så fruktansvärt tråkigt.

Känner mig lite sugen på att blogga mer. Men måste nog skaffa mig ett lite intressantare liv först.
Tisdag: svettades framför datorn. Onsdag: svettades framför datorn. etc. Har komplex för att det jag skriver om ska ha någotslags allmänintresse, oklart varför.

söndag 11 juli 2010

Vegetativa tillstånd

Är lite vegetativ efter en period av febril aktivitet. Vill ändå påminna om novellfilmerna på svtplay, se dem innan de försvinner, jag har redan missat Höstmannen.

Jag gillade verkligen Yoghurt, men tyvärr tappade den mig på slutet. Ja ja, novellfilmsformatet är svårt har det sagts många gånger, men jag gillar det ändå. Vem har tid att se en hel långfilm nuförtiden?