söndag 5 september 2010

Lite om röstningstävlingar på internet

Fick ett mail från Dragon Awards New Talent om att anmäla film till deras tävling så tidigt som möjligt (deadline är 31 december) för att maximera antalet röster. Nej tack, jag tror jag tackar nej den här gången.

Har lite svårt för sådana där tävlingar som går ut på "flest antal kompisar vinner" eller "den som inte drar sig för att spamma alla på facebook varje dag vinner"-tävlingar. Var med i en sån för 8 år sen, Posten och Jarowskij hade ett samarbete som fick ungdomar att göra gratis reklamfilmer för Posten. Vi gjorde en film där bebisar skickades med postpaket och hade utkonkurrerat storken. Vi röstade varje dag på alla skolans olika datorer. Vinnaren (en ung Ruben Östlund) fick 50 000 i teknikstöd. Priset delades ut på en gala i Stockholm med Wiklund och Nils Petter Sundgren som konferancierer. Vi fick ett kort från en man i Skåne som drev en liten filmfestival. Ganska ovärt.

Filmpriser fyller såklart sin funktion, för att skapa uppmärksamhet till festivaler, locka filmare och som en kvalitetsstämpel på enskilda filmer. Men nånstans tar det ändå fram de sämsta sidorna i mig så jag ska försöka att inte dras med.

Hade för övrigt en mycket trevlig förmiddag på Göteborgs Feminist Film Festival idag. Det var roligt att se filmen med publik och det var roligt att svara på frågor efteråt. Och för en äggallergiker med konditorilängtan var Veganlyxcafét en liten fest.

Inga kommentarer: