tisdag 18 september 2012

Snål-mode

Det var där det slutade. Med kommentaren: "fortsätt blogga om hur man snålar, det är så bra".  Repliken som för mig blev den ultimata bekräftelsen på att jag kommit upp på toppen och lugnt kan lägga ner, luta mig tillbaka och njuta av frukterna av min skapelse.

Alltså, inte mycket bloggat på senaste. Jag har dock fortsatt med snållivet, gått in i snål-mode (alltså inte mode som i fashion utan kanske på svenska: läge. Snål-läge.) Samhället, kapitalismen eller whatever försöker få dig att konsumera dig lycklig. I snål-mode är du skyddad mot detta. Det enda som får köpas är nödvändiga saker. Mat. Billig mat. Rotfrukter och bönor. Man får alltså bara köpa saker om man har ett reellt behov av det. Blir det alltför jobbigt kan man alltid göra önskelistor på saker man verkligen skulle vilja ha om man hade pengar. Det som gör dig lycklig i snål-mode är att du inte konsumerar. Det är som anorexi för en marknadsekonom.

Dock är jag ju en person helt utan principer. Så kommer nu göra en bekännelselista på avsteg från snål-mode de senaste veckorna.

1. Hyrde bil för att ta mig till kompis 30-årsfest i en folkpark på landet. Katastrofdyrt, även om man delar bensin och hyra med trevliga personer. Dock lätt värt det. Bildbevis kommer (eventuellt).

2. Åkte upp till Stockholm för möte om kortfilmen som jag jobbat på tillsammans med Adele och Andja de senaste två åren. Sj-biljetterna var snordyra. (1400 spänn!) Dock lätt värt det eftersom mötet var en success! (Det enda negativa i den här historien är att success när det kommer till film och kortfilm är fortfarande inte nåt man blir rik på. Kanske snarare det motsatta. Du jobbar ihjäl dig för småpotatis, men ändå på nåt konstigt sätt värt det.)

3. Afternoon Tea på Lady Hamilton Hotel i Gamla stan. 220 kr. Kanske inte det billigaste fikat jag fikat, men vad gör man inte när ens bästa kompis fyller år och vill fira det ståndsmässigt. Det var värt det, men kunde tänkt på att det inte blir mer prisvärt bara för att man moffar i sig obegränsat med scones, snickerskakor och gurksnittar. Jag mådde sådär efteråt. Note to self: Buffé är farligt för en person i snål-mode.

....och idag blev jag mycket glad att Estrada.se tipsar om Pikosekunder och en massa andra bra bloggar!


2 kommentarer:

Ester Wester sa...

Inspiratörn! Jag firade med jättegott kvällsfika efter nyheten om Sfi-stödet! Ni har en fan-club i Lundby!

Annika Ivarsson sa...

jättegott kvällsfika! det var du värd!