lördag 21 januari 2012

Tittar på konst igen


 
Varberg har byggt ett nytt kulturhus, med bibliotek, fik, konsthall i ett. Bra grej! Det här är en man som hänger vid trappan upp till nya biblioteket. Det har redan klagats lite på den i lokaltidningen. Själv tycker jag den är fin, kanske lite obehaglig på ett bra sätt.
Sen kollade jag och tre animationselever på utställningen Konst är dyrbarare än korv. Jag bad dem välja ut det de tyckte bäst om. Själv hade jag svårt att välja, för det fanns mycket jag tyckte om, men inget som var wow.
Den här gillade dem bäst.

 Här är en man som heter Clemens som berättar om Linda Spåmans konst. Jag minns att han sa att den var feministisk. Här kan man läsa hennes braiga blogg Sodomochgodmorgon. 

 Det här är en låda med en knapp som det stod START på. Vi tryckte självklart. Men det fick man inte. För det var åldersgräns på attraktionen och det måste vara en utbildad förare som körde. (Men jag skämdes inte för alla vet ju att man får trycka på knappar som det står START på om man är i en konsthall, eller hur?)


Sen kom den auktoriserade föraren och J testade. Den gick runt runt.  J blev yr. Vi fick sitta ner en stund innan vi kunde gå tillbaka till skolan. Jag skrattade lite när Clemens sa att karusellen var underhållning som tagits in i konstrummet och att konstnärerna som gjort verket hade åkt på en lång resaerchresa på olika themeparks i USA för att samla inspiration, men det verkar som det bara var jag som tyckte det var roligt. Jag skrattade faktiskt så att mitt paraply gick sönder, vilket var synd eftersom det regnade ganska mycket då.
 De här små pingvinerna gillade jag. Kanske för att de kändes så menlösa.
 Akay hade gjort tre slags robotar som kunde måla på väggar. Instruments of Mass Destruction. En målade en regnbåge i ett svep. Ganska så trevlig mass destruction alltså. Men gissar att det är en pik till Lena Adelsohn Liljeroth och co.

Den här gillade jag mycket också. En liten liten projektion med människor i siluett. (Notera skuggan också, det är jag och min pälskrage, obs ej äkta). Projektionsidén snor vi till vernissaget i vår. Så kanske jag kan få användning för det här felköpet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Annika, jag tror att det är bra att du tar med eleverna på konstrond. Det kommer att betyda mycket för dem i framtiden. Vuxna, som du, med skolning i estetik har ett ansvar här.

Ninur sa...

hihihihahaha, det var ju extremt kul att konstnärerna gjort research på themeparks i Usa. Detta är inget hånfullt skrattande heller, utan bara ett glatt skratt för att det helt enkelt var roligt.