torsdag 17 mars 2011

fyrkantiga lår


Siska på Verklighetens Smolk skriver bra om bloggaren Kissies dekonstruktion av kvinnligheten. Jag håller med henne. Vi lever i ett samhälle där kvinnor ska vara naturligt vackra. Varje grej som framkommer om hur mycket tid och smärta och pengar skönhet kräver är bra.

Om Kissie hade lite mer kulturellt kapital kanske hon lika gärna kunde ses som en performanceartist. Hon har ju förutom barnmatsdiet och skönhetsingrepp också gjort sig känd för att medvetet photoshoppa bilder på sig själv fult. T ex genom att göra låren mindre men samtidigt fyrkantiga så det syns att hon ändrat bilden. Det kan inte vara annat än medvetet från hennes sida. Och på sätt och vis rätt så härligt uppkäftigt.

4 kommentarer:

John Eneroth sa...

Hej Annika! Jag tycker om din blogg! Men var jag hoppas du i fortsättningen behandlar uttrycket "skriver bra" med återhållsamhet. Jag ser dagligen hur skribenter, när de lyfta fram en annan bloggares text, börjar sin text med "XX skriver bra om..."

Det är finns givetvis inget FEL i uttrycket. Jag tycker bara inte det förtjänar den roll som fast uttryck som det har fått. Vad sägs om "Idag läste jag ett jättebra blogginlägg av Siska", eller "Om ni känner för att läsa en bra text om Kissies dekonstruktion av verkligheten så rekommenderar jag" osv.

Jag hoppas du inte tycker att jag är ett psykfall som hänger upp mig på detaljer. Hoppas allt är superduper med dig och fortsätt ditt stringenta bloggande och övrigt föfattande!
Kram

/John, skriver bra om dekonstruktion av konstruktiv kritik

John Eneroth sa...

ps. Efter att jag tryckt på skicka-knappen ställde jag mig själv frågan: varför skrev jag det där till Annika? Vissa saker hör hemma i jordkällaren. Men du vet hur jag är, inget ämne är för litet för att lyftas upp till debatt.

Sen tänkte jag att om man anmärker på saker som folk skriver så kan man undvika att späcka sitt inlägg med korrfel.

ps. Kan inte nästan allt märkligt och skrämmande i världen ses som performancekonst om avsändaren kallar sig performanceartist (eller som du säger, har tillräckligt med kulturellt kapital)?

/John, skriver dåligt

Annika Ivarsson sa...

Haha. Jag vet i alla fall att jag inte av bara farten kommer skriva att någon "skriver bra" om ett ämne. Inte utan att skicka en tanke till dig först.

Det är nog lite bloggspråk över det som du säger. När jag började lära mig blogga så läser man ju hur andra skriver och försöker imitera samtidigt som man vill hitta sin egen stil. Det är nog förklaringen till varför det finns blogguttryck som "skriver bra om". Det är ganska kul att du reagerar på det.

Ha det fint i jordkällaren.
Kram
/annika

Anonym sa...

Är blogga nåt man " lär sig" ?
jo.. kanske. Jag suger på den ett tag.


Adele