måndag 27 augusti 2012

Koka soppa på en loppa

Idag har jag jobbat på frilanskontoret jag har med några andra. Klipper dokumentär om ett teaterprojekt. Jobb är ju bra för det brukar ju innebära inkomster framöver. Sen har jag tränat. Vilket ju redan är betalt (så därmed att betrakta som gratis?) Ska skriva mer om träning någon annan gång, jag förundras över att det verkar vara en sån svartvit sak, att det måste bli en livsstil på nåt sätt. Antingen tränar man ingenting eller så tränar man hårt. Jag har under sommaren gått från det ena till det andra, men skulle helst stanna på mitten av skalan. Typ ha ett liv men ändå röra på mig och vara jävligt stark.

Sen blev jag naturligt nog trött och köpte naturgodis och äppeljuice (43 kr) och hälsade på Jenny som hälsade på Anna på Butik Kubik. Jenny sa att om man lever på socialbidrag har man ca 53 kr per dag att röra sig med. Hon är också pank denna månad.

Underhållning idag? Kollade på Svt Play och såg dokumentären om performancekonstnären Marina Abramovic. The Artist is Present. Den var väldigt intressant. Jag störde mig dock enormt mycket på hennes exman som skyllde ifrån sig på att "kvinnors kroppar har lättare för att sitta" när han inte pallade att sitta stilla och fasta lika många dagar som Marina i en performance de gjorde tillsammans. Hennes performance handlar ofta om just det: att sitta stilla länge, göra ingenting och fasta, något av de mest provocerande sakerna man kan göra i västvärlden idag, sa hennes exman. Det kan han mycket väl ha rätt i.

Avvärjda frestelser idag: Börja prenumerera igen på FLM och få Mai Zetterlingfilm på köpet.
Dagens gratis: Plockade plommon på vägen hem. Små gula och lite beska. En luftballong flög lågt förbi ovanför taken. Vi gick ut på gården och tittade passagerarna vinkade till oss. Det var kul.

Sammanfattningsvis:
Spenderade kosingar: 43 kr.
Underhållningsvärde denna dag: 6/10

söndag 26 augusti 2012

Mo money mo problems

Efter en lite för vidlyftig sommar (resor, öl, gymkort, fest, tights från ebay!) så blir september extremt pank. Betala CSN + hemförsäkring + de vanliga räkningarna = pengar nästan slut. Så september får bli en utmaning i att leva snålt. Det är inte som att jag gjort det förr, det är bara det att jag vant mig vid en liite högre levnadsstandard sen jag började ha regelbundna inkomster förra hösten. (Läs: projektanställd på kulturskola)

Började panka livet idag:
Mat hemma. Linssoppa, så mycket att det räckte att bjuda på till trevligt besök från Stockholm + blev över till ca 5 matlådor. Matlådor kommer bli ett måste denna månad annars blir det svält på jobbet. Inte bra. Kaffe på gården istället för på uteservering. Bra så. Kultur då? Cyklade ner till Atalante och såg modern performancedans från Australien. Fri entré + alla blev bjudna på fruktbål efteråt. Win!

Spenderade pengar: 0 kr
(förutom ingredienser till soppa + kaffe rå, saker som man har hemma räknas ej)
Underhållningsvärde på denna dag: 8/10 (högt betyg pga bra sällskap!)

Återstår att se vad morgondagen har i sitt sköte.

tisdag 21 augusti 2012

Påminnelse till mig själv


Den här boken ska jag köpa när jag fått nästnästalön. Klämde lite på den när jag var på Diane Arbus-utställning i Berlin nu i sommar. Borde köpt den då. Utställningen var riktigt bra. Kanske en av de bästa utställningar jag varit på. Först flera rum med bilder, både hennes tidiga bilder och hennes mer kända. Sen ett rum som var en kronologisk sammanställning av hennes liv, som brutalt avslutades med självmord. Längst bak i boken finns ett utdrag från obduktionsrapporten.