torsdag 26 januari 2012

Tiger-piglets!

En bild som håller humöret uppe en torsdag i januari. Så länge de behåller pyjamasen på så kommer det nog att gå bra.


måndag 23 januari 2012

Äkta människor

Jag gillar SVT:s nya robotserie Äkta människor!

Om jag skulle vara elak så skulle jag kunna säga att det kan passa en svensk teveserie att handla om robotar för då gör det inget om skådespelarna låter onaturliga. (Men det var väl onödigt! Och inte ens sant. Förlåt). Himla bra är det i alla fall!

Anki Larssons tantrobot, förlåt geriatrikrobot, är läskigast.

lördag 21 januari 2012

Tittar på konst igen


 
Varberg har byggt ett nytt kulturhus, med bibliotek, fik, konsthall i ett. Bra grej! Det här är en man som hänger vid trappan upp till nya biblioteket. Det har redan klagats lite på den i lokaltidningen. Själv tycker jag den är fin, kanske lite obehaglig på ett bra sätt.
Sen kollade jag och tre animationselever på utställningen Konst är dyrbarare än korv. Jag bad dem välja ut det de tyckte bäst om. Själv hade jag svårt att välja, för det fanns mycket jag tyckte om, men inget som var wow.
Den här gillade dem bäst.

 Här är en man som heter Clemens som berättar om Linda Spåmans konst. Jag minns att han sa att den var feministisk. Här kan man läsa hennes braiga blogg Sodomochgodmorgon. 

 Det här är en låda med en knapp som det stod START på. Vi tryckte självklart. Men det fick man inte. För det var åldersgräns på attraktionen och det måste vara en utbildad förare som körde. (Men jag skämdes inte för alla vet ju att man får trycka på knappar som det står START på om man är i en konsthall, eller hur?)


Sen kom den auktoriserade föraren och J testade. Den gick runt runt.  J blev yr. Vi fick sitta ner en stund innan vi kunde gå tillbaka till skolan. Jag skrattade lite när Clemens sa att karusellen var underhållning som tagits in i konstrummet och att konstnärerna som gjort verket hade åkt på en lång resaerchresa på olika themeparks i USA för att samla inspiration, men det verkar som det bara var jag som tyckte det var roligt. Jag skrattade faktiskt så att mitt paraply gick sönder, vilket var synd eftersom det regnade ganska mycket då.
 De här små pingvinerna gillade jag. Kanske för att de kändes så menlösa.
 Akay hade gjort tre slags robotar som kunde måla på väggar. Instruments of Mass Destruction. En målade en regnbåge i ett svep. Ganska så trevlig mass destruction alltså. Men gissar att det är en pik till Lena Adelsohn Liljeroth och co.

Den här gillade jag mycket också. En liten liten projektion med människor i siluett. (Notera skuggan också, det är jag och min pälskrage, obs ej äkta). Projektionsidén snor vi till vernissaget i vår. Så kanske jag kan få användning för det här felköpet.

måndag 16 januari 2012

Att skriva för att andra ska känna sig mindre ensamma, inte för att sälja något

Jag har precis sett Charlie Kaufmans föreläsning om manusförfattande.
Om det inte var för att det är fånigt att säga så och jag redan är stor så skulle jag säga att jag vill bli som Charlie Kaufman när jag blir stor. Han är underbar.

(Tack Anna för länken!)

torsdag 12 januari 2012

Bästa kommentatorspåren


Två bröder analyserar en semesterfilm från sin barndom. Som manusnörd gläds jag åt Vogler-referensen.

Ett annat roligt kommentatorspår är Arnold Schwarzeneggers kommentarer till Total Recall. 
Inget annat än ett återberättande av filmen. Medan man ser den.


lördag 7 januari 2012

En lista med saker jag måste skaffa:

Sticksåg tänk att det finns pussel döpta efter detta verktyg.
Häftpistol
Ljusbord
Talisman (brädspelet)



Tio tips för att må tjyvens

Förra året var inget höjdarår rent kreativt. Men det handlar inte så mycket om vad jag gjorde eller inte gjorde, (jag jobbade ju på rätt bra egentligen) felet låg i hur jag tänkte. Nu lägger jag bitteråret 2011 bakom mig. 2012 ska bli lekfullt och introvert på ett bra sätt.



Råden kommer från CONST.

fredag 6 januari 2012

Flicka med murmeldjur

Jag har börjat teckna igen. Och jag har röjt ut hela förrådet. Bra sätt att spendera de sista dagarna av jullovet.