söndag 25 september 2011

torsdag 22 september 2011

Synchromy



Norman Mclaren 1971
Den första animationsriggen är klar! Tog ca en timme att göra. Det fina i kråksången är svanhalsen från Kjell o co som webbkameran sitter på, som gör att du kan reglera kameran i höjdled och sidled. På sidorna har jag tänkt sätta fast spotlights som belysning.

onsdag 21 september 2011

Det blev nåt, men jag skrev inte klart förrän 02.26 i natt. Då hade det krypit i kroppen hur länge som helst för att det var jobbigt och jag ville hellre gå och göra nåt annat. Men jag var stenhård mot mig själv. Min vilja vann över min rastlösa kropp och hjärna. (Klapp klapp på axeln!).

En lite skamlig bekännelse: För att få sällskap så tittade jag på samtliga tillgängliga avsnitt av Idol samtidigt som jag skrev. Det kanske gjorde att det tog lite längre tid, men det gjorde det också uthärdligt. Jag är inte van att sitta så länge och skriva. (Jag hejar på Linni, Moa och Mikael)

Vet inte om texten blev så bra, men det kändes bra igår. Nu ska jag bygga animationsstativ, i mitt huvud även känt som Alfonsåberghelikopter. Gruvar mig lite.

tisdag 20 september 2011

3-4 koppar snabbkaffe (små muggar), gitarrpop i dubbel-handklapp-takt på högsta volym på datorn, (inte så högt men lyckas ändå blåsa ur hjärnan) vinägerchips i skål bredvid som en ständigt pågående lunch, ett sönderrivet och ihoptejpat manusskript bredvid mig här på köksbordet, nå ska det bli nåt av den här tisdagen?

torsdag 15 september 2011

Charter är kitsch

Göran Greider sa att man bara tänker borgerliga tankar i en solstol. Det kan vara sant. Jag befinner mig på Korfu, närmare bestämt Agios Gordios. Det är en strand med hotell och restauranger och en gata med restauranger och supermarkets som alla säljer samma saker och det är ganska gött, att paddla runt i ett azurblått hav utan att behöva tänka på nåt annat än var man ska gå och äta på kvällen. Bada i poolen eller havet? Äta chips eller kakor? Dricka kaffet varmt eller kallt?
Varje kväll sänker sig solen i en åttiotals-solnedgång i rosa och blå pastellfärger, varje dag strålar solen på en molnfri himmel. Uppe på kullen ligger ett chockrosa hotellkomplex - pink palace, och går man över vägen kommer man till Aloha hotel. Där finns en ekologisk pool och fluffiga kaniner om skuttar runt bland de tomma solstolarna. (!) Säsongen är nästan slut. Det är mest pensionärer här. Som om Agios Gordios var nånslags grekiskt mini-Florida. Jag gillar det, jag gillar det på samma sätt som jag kan uppskatta tygblomsgirlander och rosa flamingos i plast, men när jag kommer hem ska jag tänka annat än borgerliga tankar.








torsdag 1 september 2011

Back to slutet på artonhundratalet


Tänker ofta att mobilkameror har mycket gemensamt med de första kamerorna. De kräver mycket ljus och folk måste stå still ganska länge för att det inte ska bli konstig rörelseoskärpa.


Onsdag