onsdag 29 juni 2011

Vad som blev

Photobucket
Ska nog fixa till dem lite mer, men är ändå nöjd med dagsverket.

Göra ingenting









posted from Bloggeroid

Fallande embryon


...sitter jag och animerar i Photoshop. Antagligen skulle det kunna gå snabbare om jag lärde mig After Effects, men jag orkar inte sätta mig in i det nu. Det är svårt nog att tänka i värmen som det är.

PS. Apropå embryos har det skrivits mycket bra om abort av Verklighetens Smolk och Like a bad girl should i dagarna.

tisdag 28 juni 2011

Sommarlov



Jag hade tänkt göra klart filmen jag jobbar med nu, Naturens fula kompis, till en deadline för en filmfestival nu i veckan, men ljudarbetet tar för lång tid, det får tid också tänker jag och struntar i deadline. Jag försöker hitta mitt inre tålamod, tänker att jag gör bättre grejer då. + får lite sommarlov också.

söndag 26 juni 2011

Att hålla en kopp

En sak som fastnade från melancholia, en helt menlös grej, var hur dunst och gainsbourg höll sina kaffekoppar.



Melancholia



Kanske inte min favorit av Triers filmer, men upplevelsen växte liksom efteråt. När vi kom ut från biografen blåste det och på himlen var molnen dramatiskt mörkgrå.

Det kan vara bra att se lite bra film ibland också, mest för själen.

tisdag 21 juni 2011

Om vikten av att se dålig film

Jag och Adele såg Änglagård 3 igår. Jag hade munnen öppen under större delen av tiden. (Av förvåning). För det är fantastiskt det familjen Nutley-Bergström har gjort. De har fått pengar och biodistribution till en film utan konflikt, en småputtrig film, där ingenting händer där man pratar om kaffe och närodlade jordgubbar. Där varje liten möjlighet till scen som kan bränna till kvickt styrs undan och istället klipper man till en nostalgisk tillbakablick från första Änglagårdfilmen (som framstår som ett mästerverk i jämförelse). Jag har en gång funderat på hur en film där enbart trevliga saker sker skulle te sig, nu vet jag att det är totalt outhärdligt. (Men också underhållande just därför.)
Dock extremt deppigt att det är sånt här folk som går en gång om året på bio väljer att se.

Och att Colin skulle vara engelsmannen som kan beskriva svenskarna från ett utifrånperspektiv. I och med den här filmen borde det vara helt uppenbart att han enbart skildrar sin egen idealiserade engelska 50-talsbarndom.

söndag 12 juni 2011

Jag insåg precis

alla filmer jag gör handlar om mig själv.*
Snart snart är min kortfilm Naturens fula kompis klar. Det har tagit ungefär dubbelt så lång tid som jag tänkte från början, men ibland kan det vara bra.


(*Utom de som inte gör det förstås.)

lördag 11 juni 2011

fredag 10 juni 2011

Astrid

Idag har jag och Astrid haft ett möte. Vi har ett litet projekt som involverar refuseringsbrev kallat Nejbrev, fast jag är en rätt passiv medlem än så länge. Paasiv som i lat som inte gör så mycket. En gång fick Astrid ett refuseringsbrev i form av ett telegram, det är det roligaste jag har läst.

tisdag 7 juni 2011

Stenålderslajv




Så idag har jag stenålderslajvat med 64 tioåringar. Kan inte klaga på att mitt arbetsliv inte skulle vara tillräckligt varierat. Lajvet var inte särskilt ortodoxt dock, då både plastbackar och vattenfärg tilläts. Plus att jag inte gick offlajv när jag skulle kolla klockan på mobiltelefonen. (Den sista meningen skrev jag mest bara för att jag ville skriva "offlajv.")

måndag 6 juni 2011

Blossom


Amy Farrah Fawler får mig osökt att tänka på Blossom

en sak som jag gör just nu

Jag är ledig. En liten mellan fas, imorgon börjar sista jobbveckan. Dvs sista jobbveckan med lön. Jag har tänkt ut tusen obetalda uppgifter åt mig själv i sommar. Nästan så det börjar bli löjligt. Göra animerad film, skriva bok, skriva manus, skriva novell, skriva pjäs, börja teckna. Ja det är ju inte riktigt som om jag kommer hinna med allt det där om man dessutom ska försöka va lite somrig och grilla och bada och sånt där. Vi får väl se hur det blir med produktiviteten. Men fram till dess gör jag inte många knop. Tittar en del på Big Bang Theory. Ser serien baklänges, började med säsong 4 och nu är jag på tvåan. Säsong fyra är bäst, mycket tack vare Amy Farrah Fowler (se ovan) men jag fortsätter se för jag har liksom blivit lite förtjust i Sheldon (också ovan, till vänster).