måndag 31 maj 2010

Casting till Sthlm Darling i QX!


Casting för webbserien Sthlm Darling Lördag 12/6 läs notisen i QX här.

Vi söker främst efter tjejer i åldern 17-26 år, men också 4 schnauserhundar, en tvååring och en dokusåpakändis. Inspelningen sker i Stockholm 26 juli till 5 augusti.

lördag 29 maj 2010

Lördag

Jag har bytt vatten i akvariet, planterat om blommor, handlat porslinfigurer (jättefula, så jag kommer inte få några problem med att slå sönder dem) till kortfilmen, sovit middag och druckit kaffe i solen med Emma och känner mig fortfarande extremt slö.

fredag 28 maj 2010

With Baby Bjorn at the Sea

Funderar på om mama ma cherie inte är en ganska dålig titel. Jag frågade fransmannen på kontoret om den var korrekt, men det var den inte. Dessutom kan jag ju knappt uttala det själv. Astrid föreslog Med bärsele vid havet och det kanske inte är så dumt ändå! Den engelska titeln får då bli With Baby Bjorn at the Sea.

Planer

Jag har fått kontorsplats på Filmis och är mycket nöjd med det.

Jag älskar att komma till kontoret och dricka kaffe med mina kollegor. Nästan för mycket, nästan så att jag bara skulle kunna sitta och dricka kaffe och prata hela dagarna.
Men det ska ju bli lite gjort också. Två kortfilmer (fredagsmys och mama ma cherie) och en webbserie sthlm darling ska spelas in i sommar. Det är lite svettigt men det ska nog gå.

Sen har jag tänkt bygga en egen dead cat/zeppelinare. Har en idé om att ta en bit filtermatta (sån som är till akvariefilter) göra en rulle (som passar mikrofonen) som man sen klär i någon slags fuskpäls. Återstår att se om det är en bra idé. Tänkte ta rosa flufftyg, men det kanske är för indiskret.

söndag 23 maj 2010

Lite om estetik

Om man bildgooglar vackert så kommer det upp en hiskeligt massa bilder på airbrushdelfiner, solnedgångar och händer med fransk manikyr. Inte precis det jag tycker är snyggt. Att smaken är subjektiv är ju lätt att påstå, men jag tror egentligen att den är mer bestämd av klass, ålder och eventuell subkulturgruppstillhörighet.

Att tycka att solnedgångar är snygga är inte särskilt raffinerat, att älska motljuset i Spike Jonze filmern känns lite mer sofistikerat. Man kan jämföra med tatueringar. De som gillar airbrushmålade delfiner kanske oftare har en på armen. Själv tycker jag det är snyggt med teakmöbler och stringhyllor och old schooltatueringar är definitivt snyggare än tribaler. Men det är ju bara saker jag lärt mig uppskatta, eller plötsligt bestämt mig för att jag vill uppfattas som en sådan person som samlar på muminmuggar och Rörstrandporslin. Suck.

Att ha en egen smak är få förunnat.

fredag 21 maj 2010

YES! These ugly pants are mine!

Från Folkteaterns Ifigenia och lilla H snor jag idén att låta en vuxen som spelar barn bära haremsbyxor.

torsdag 20 maj 2010

Machismen

Igår satt vi ute och åt på gården och suckade lite över alla små killar som sprang runt och spände musklerna påtröttsamt vis och då sa Emma nåt som jag tänkt lite på sen dess, hon sa att man aldrig kan flytta från machokulturen för den finns liksom i alla samhällsklasser.

Spelar ingen roll ifall man bor i Bergsjön, Pennygången eller Askim. Även om du har pengar så kommer dina barn växa upp i ett samhälle med kvävande könsroller.

Det är sorgligt, inte för att jag tycker generellt sett att det är en bra utväg att spärra in sig i gated communitys för att slippa problem, men den tanken gjorde det så konkret hur könsrollerna skär igenom hela samhället, att ingen kommer undan.

onsdag 19 maj 2010

Fetish:Courage


På måndag, mitt på dagen, ska jag gå på Guachos lägenhetsteater A Garden of Love. Jag har bokat, betalt 60 spänn och fått adress och hemligt lösenord.

Nu är jag lite nervös. Men det är inte på riktigt eller hur?

måndag 17 maj 2010

Grannarna har allsång. Jag har blivit twitterskadad och kan inte skriva mer än 140 tkn.

fredag 14 maj 2010

Grabbgäng och kvinns.

FLM:s Jonas Holmberg skriver intressant om kvinnliga regissörer, eller snarare frånvaron av kvinnliga regissörer i Expressen idag. Framför allt det där med att de smala festivalvinnande filmerna som produceras för inga pengar görs av f.d. skejtare, citat:
/.../ en annan subkultur där män hänger med män och finslipar gruppdynamiken."

Ja, det där känns ju ganska väl igen. Som tjej var man välkommen att hänga med, men man blev aldrig en av grabbarna på riktigt.

Det enda raka är att sluta hänga efter för guds skull och göra nåt eget. Jag skulle helst se att kön inte hade betydelse för vem du är eller vad du gör. Men än så länge spelar det roll tyvärr och jag tror inte att det är en slump att jag den senaste tiden mest samarbetat med kvinnor. (Precis som könet inte är en slump i grabbgängen för den delen heller).

Kvinnliga regissörer gör i regel ganska publikmässigt breda filmer som inte är jättedyra. Men som filmlandskapet ser ut nu i Sverige verkar mellanbudgetfilmerna vara på väg bort. Det som framför allt kommer att göras är de riktigt dyra filmerna och de smala arthousefilmerna. Båda regisseras framförallt av män. Än så länge.

tisdag 11 maj 2010

Molnstudier


Så hette en sommarkurs jag läste för ett par år sen. Kursen var, bortsett från ett par föreläsningar om naturgeografi, bland annat med en växthuseffektsförnekare, precis så romantisk som man kan tänka sig.

Under en månads tid var min uppgift att skriva ned hur många och vilka moln som fanns på himlen kl 9, klockan 12 och kl 15.

Molnen har fina latinska namn beroende på vilken höjd och form de har, en del minns jag, Altocumulus lenticularis. Cirrus uncinus och Stratocumulus opaqus.

Men de flesta har jag glömt.

torsdag 6 maj 2010

Idag

Idag har jag och Rob varit i Varberg och intervjuat en gammal klädhängar- och karamellpinnefabrikör.

lördag 1 maj 2010

Läs Ida!

Ida skriver bra om läsning och sin mamma på Högsbo- och Hisingens biblioteksblogg. Läs!